"EEN KIJKJE NEMEN IN HET LEVEN VAN IEMAND MET EEN NAASTE MET ALZHEIMER DOOR MIDDEL VAN VISUELE METAFOREN."
Verstrooid gaat over leven met een naaste die de ziekte van Alzheimer heeft. De reden dat ik dit onderwerp gekozen heb voor mijn afstuderen is omdat ik graag bij mezelf op zoek ga naar dingen die mij bezig houden. In 2012 kreeg mijn oma de diagnose Alzheimer en dit heb ik van dichtbij meegemaakt.
Ik heb ervoor gekozen dit onderwerp te combineren met interieurarchitectuur, iets dat altijd een grote interesse van mij is geweest. Door middel van veel experimenten, field-research en mijn eigen ervaringen heb ik een huiselijke setting gecreƫrd met prints die voortgekomen zijn uit metaforen rondom de ziekte van Alzheimer.
Deze prints zijn geplaatst op verschillende objecten. Zo heb ik op twee kussenslopen, een lampenkap en een vel papier gezeefdrukt. Ook heb ik een muurschildering gemaakt en een kleed handmatig geneedlepuncht. Aan elk van de objecten hangt een kaartje met het metafoor dat bij de print past. In het rek aan de muur zitten flyers met deze metaforen en het verhaal dat erachter zit. Op deze manier kan de kijker zelf puzzelen welke betekenis achter de print zit.
Eindproduct
Print metafoor 1
Print metafoor 2
Print metafoor 3
Print metafoor 4
Print metafoor 5
Print metafoor 6
Flyer met uitleg metafoor 1
Flyer met uitleg metafoor 2
Flyer met uitleg metafoor 3
Flyer met uitleg metafoor 4
Flyer met uitleg metafoor 5
Flyer met uitleg metafoor 6